16 Aralık 2018 Pazar

ELMALI STRUDEL (APFEL STRUDEL)






ELMALI STRUDEL (APFEL STRUDEL)

Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

250 gr un
1 adet yumurta
50 ml ayçiçek yağı (bir miktar yağ hamura sürmek için ayrılır)
Bir fiske tuz
Su

Yapılışı:

Unun ortası açılır yumurta ve tuz konularak karıştırılır.Azar azar su eklenir ve hamur oluşturulur.Sıvı yağdan biraz ayrılır kalan yağ hamura eklenir.Ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Gerekirse bir miktar un eklenebilir.Hamur kalan yağ ile yağlanır üstü kapalı bir şekilde yarım saat dinlendirilir.

Elmalı harç için gerekli malzemeler:

6 adet golden tip elma 1200 gr
100 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
100 gr toz şeker
100 gr çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Elmalar soyulur dörde bölünür orta çekirdekleri alınarak tekrar ikye bölünür ince ince kıyılır.Tarçın,toz şeker ve üzümler konularak iç harç hazırlanmış olur.Tezgah unlanır merdane ile hamur açılmaya başlanır.Elle,merdane ile arada çekerek hamur inceltilir.Tereyağı sürülür kenar kısımları beşer santim kadar iki kenardan ortaya doğru katlanır.İç harç yufkanın uç kısmından ortaya doğru konularak yayılır.Uç kısımdan başlayarak kocaman bir rulo yapılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.Hamur bol tereyağı ile yağlanır ve 170 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirilir.Fırından çıkarılan hamur tekrar tereyağı ile yağlanır soğumaya bırakılır.Elmalı strudel pudra şekeri ile süslenir dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)