11 Aralık 2018 Salı

KARNABAHARLI ROSTO KÖFTE




KARNABAHARLI ROSTO KÖFTE

Malzemeler:

1 adet küçük boy karnabahar
500 gr kıyma
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz

Sos için gerekli, malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,bir tutam kekik
Köftelerin üstüne sürmek için yumurta akı

Yapılışı:

Karnabahar çiçek olarak bölünür ve tuz eklenmiş sıcak suda haşlanır.Fazla haşlanıp dağılmamasına dikkat edilir.Süzülür soğumaya bırakılır.Kıyma içine rende soğan,rende sarımsak,galeta unu,yumurta ve baharatlar eklenerek yoğurulur.Buz dolabında bir saat dinlendirilir.Köfte harcından irice bir parça kopartılır düzleştirilir ortasına haşlanmış karnabahar konularak karnabaharı kaplanacak şekilde köfte harci ile sarılır.Fırın tepsisine konulan karnabar köftelerinin üstüne yumurta akı sürülür.Sos için tereyağı eritilir salça eklenerek kavrulur.Su ile seyreltilen sosun içine baharatlar ve tuz ilave edilir.Tepsinin kenarından sos köftelere eklenir 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)