9 Nisan 2013 Salı

ACI BİBERLİ KURU PASTA




ACI BİBERLİ KURU PASTA


Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı oda ısında
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1 dolu çay kaşığı karbonat
Susam
Tuz
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(arzuya göre acı yada tatlı)

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına yumuşak tereyağı,yumurta sarısı,sıvıyağ,biber salçası,toz kırmızı biber ve tuz konulur.Mikserin hamur karıştırma aparatı ile karıştırılır. Karbonat ve un ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamur merdane ile açılır yaklaşık 0,5 mm inceliğinde olmalıdır.Açılan hamur kurabiye kalıbı ile kesilir.Kalıp olarak su bardağıda kullanılabilir.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir hamurlar dizili ve yumurta fırçası ile yumurta beyazı hamurların üst kısımlarına sürülür ve bol susam serpilir.200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun:)