20 Nisan 2013 Cumartesi

BALIK ŞEKLİNDE PATATESLİ-BALIKLI POĞAÇA


TON BALIKLI PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
3,5 su bardağı un
1/2 su bardağı ayçiçekyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya (küçük paket)

İç harcı için:

3 orta boy haşlanmış patates
1 kutu ton balığı konservesi
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,kırmızı pul biber,karabiber

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık süt,toz şeker ve yaş maya ufalayarak konulur karıştırılır 15 dakika kadar mayalanması için bekletilir.Yumurta,sıvı yağ,tuz ve kabartma tuzu eklenir karıştırılır.Un ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğrulur ve üstü kapalı olarak yarım saat mayalanması için bekletilir.İç harcı için soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda sotelenir.Salça eklenir bir miktar kavrulur ve haşlanmış püre haline gelmiş patatesler ilave edilir.Tuz ve baharatlar konulur son olarak yağı süzülmüş ton balığı eklenir.(ton balığı sevmiyorsanız kavrulmuş kıyma kullanabilirsiniz)Mayalanmış hamurdan parçalar kopartılır ve merdane ile bir yuvarlak açılır.Bir yemek kaşığı hazırlanan harçtan konulur ve resimde görüldüğü gibi balık şekli verilir.Balığımıza göz olarak kuş üzümü batırılır ve yumurta sarısı sürülür.180 derecede ısıtılmış fırında üst kısımları kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)