13 Nisan 2013 Cumartesi

PATATESLİ EKMEKÇİKLER




PATATESLİ EKMEKÇİKLER


Malzemeler:

Hamur için:

1 su bardağı ılık süt
75 gr yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
Tuz

İç malzemesi:

2 adet orta boy patates
3 dal taze soğan
4 dal maydanoz
2 dal dere otu
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı:

Ilık süt yoğurma kabına konulur toz şeker ve maya ilave edilir karıştırılır mayalanması için 25 dakika beklenir.Mayalanan karışıma yumurta,tuz ve yumuşak margarin eklenir un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Ilık bir ortamda 30-40 dakika mayalanması için bekletilir.İç malzemesi için haşlanmış patatesler patates eziciyle veya bir çatal ile ezilir. Tuz,karabiber,kırmızıbiber,hardal,zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.Bütün yeşillikler ince ince kıyılır patates karışımına eklenir, karıştırılır.Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tezgah üzerinde elle açılır.Hazırlanan iç harçtan bir dolu yemek kaşığı konulur ve ortaya doğru büzülerek kapatılır.Bütün hamurlar aynı şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine dizilir.15 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletilir ve üzerlerine süt sürülür, susam ile süslenir.180 derece turbo ayarlı ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.