13 Nisan 2013 Cumartesi

ÇİKOLATA DOLGULU MACARON




ÇİKOLATA DOLGULU MACARON


Malzemeler:

3 adet yumurta akı
50 gr toz şeker
200 gr pudra şekeri
120 gr badem unu
Mavi jel gıda boyası
Bir fiske tuz

Dolgu malzemesi:

100 gr bitter çikolata
50 gr krema

Yapılışı:

Yumurta akları çırpma kabına konulur ve mikserin yüksek ayarı ile çırpmaya başlanır.Bir fiske tuz ve toz şeker azar azar eklenerek yumurta akları katılaşana kadar çırpılır.Katılaşmış yumurta aklarına çay kaşığı ucu ile mavi gıda boyası eklenir.Pudra şekeri ve badem unu bir elekten elenir yumurta karışımına eklenir.Plastik spatula ile karışım elli kez alttan üste doğru katlayarak karıştırılır.Yumurtaların sönmemesi için fazla karıştırılmamalıdır.Krema sıkma torbasına karışım doldurulur ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yuvarlaklar sıkılır.Tepsi bir kaç kez masaya vurulur macaronların içindeki hava kabarcıklarının sönmesi sağlanır.Macaronlar 30-40 dakika kadar kurumaları için beklenir ve 140 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Macaronların piştikten sonra bir müddet fırında bekletilir.Pişirme süresine dikkat edilmelidir fazla kalırsa hemen kızarabilir.Dolgu malzemesi yapımı için krema küçük bir kapta kaynatılır ocaktan alınır ve kıyılmış çikolata ilave edilir.Arada karıştırılarak soğutulur.Tamamen soğumuş macaronların aralarına koyulaşmış ganaj konulur yapıştırılır.Afiyet olsun:)