1 Nisan 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI MAKRON




ÇİKOLATALI MAKRON


Malzemeler:


3 yumurta beyazı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
150 gr pudra şekeri
75 gr badem unu
25 gr kakao
Bir fiske tuz

Kreması için:

100 gr bitter çikolata
50 gr krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Yumurta beyazları çırpma kabına alınır bir fiske tuz konulur mikser ile kar gibi olana kadar çırpılır.Toz şeker yavaş yavaş ilave edilir.Badem unu,pudra şekeri ve kakao ayrı bir kap içinde karıştırılır ve spatula ile yumurta beyazlarına karıştırılır.Yumurtaları söndürmemeye dikkat edilmeli yavaş yavaş karıştırılmalıdır.İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve fırın 170 dereceye ayarlanır.Karışım krema sıkma torbasına konulur ve tepsilere 20 şer adet yuvarlaklar sıkılır.Isıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Fırından çıkan makronlar soğumaya bırakılır.

Kremanın yapılışı:

Krema bir kap içinde ısıtılır ve içine kırılmış çikolatalar eklenir.Çikolatalar eriyince tereyağı ilave edilir karıştırılır.Krema soğudukça donacaktır.Krema pompası ile kurabiyenin bir tanesine krema sıkılır ikici kurabiye yapıştırılır.Bütün kurabiyelere aynı işlem yapılır ve servis edilir.Afiyet olsun:)