22 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİN EZMELİ ÇÖREK





ZEYTİN EZMELİ ÇÖREK


Malzemeler:

100 gr yumuşak margarin (tercihen yağ oranı su oranından fazla olan markalar kullanılmalıdır)
1,5 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üstleri için ayrılır)
4 su bardağı un
1 küçük paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Yapılışı:

Bir kaseye yarım su bardağı ılık süt konulur kuru maya ve toz şeker eklenir karıştırılır 15 dakika kadar maya aktive edilir.Bir yoğurma kabına un konulur ortası havuz şeklinde açılır tuz,yumurtalar,kalan ılık süt ve mayalanmış süt karışımı eklenir ve hamur yoğurulur.Hamur bir saat kadar ılık bir ortamda bekletilir.Mayalanan hamur tezgah üzerine alınır un ve merdane ile büyük bir kare oluşturulur.Hamurun yarısına zeytin ezmesi yayılır diğer kısmına sürülmez ve ikiye katlanır.Resimde görüldüğü gibi 1,5 cm lik şeritler kesilir.Şeritlerin bir ucundan başlayarak burulur ve kendi etrafında yuvarlanır.Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir ve ayırdığımız yumurta sarısı üstlerine sürülür.180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)