17 Nisan 2013 Çarşamba

MANTARLI BİFTEK




MANTARLI BİFTEK


Malzemeler:

8 dilim ince doğranmış ve dövülmüş biftek
300 gr mantar
1 büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates püresi
1 su bardağı ayçiçek yağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Her dilim bifteğe yarım yemek kaşığı hardal sürülür ve bir miktar karabiber serpilir.Kuru soğanlar ay şeklinde doğranır ayçiçek yağında sotelenir.Kıyılmış mantarlar soğanlara eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.Tuz ve karabiber ilave edilir.Hazırladığımız harçtan 2 yemek kaşığı bifteğin uç kısmına konulur ve sarılır.Bifteğin kenarları harcın çıkmaması için kürdanlar batırılır.Kalan ayçiçek yağı bir tavaya konulur kızdırılır.Harlı ateşte hazırlanan bütün bifteklerin her yanları kızartılır.Kızaran etler tencereye dizilir ben düdüklü tencere tercih ettim pişirme süresi daha kısa olduğu için.Etleri kızarttığımız tavaya salça ve domates püresi konulur bir müddet pişirilir ve 1,5 su bardağı su ilave edilir.Hazırlanan sos tenceredeki etlerin üstüne eklenir 20-30 dakika pişirilir.Servis edilirken kürdanlar çıkartılır püre yada garnitür sebzelerle servis edilir.Afiyet olsun:)