5 Nisan 2013 Cuma

KURU PASTA




KURU PASTA


Malzemeler:

250 gr margarin oda sıcaklığında bekletilmiş
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarıları kuru pastaların üzerine sürülmek için ayrılacak
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçine:

Kırmızı toz biber
Beyaz peynir
Nane
Dere otu
Pul biber

Üzeri için:

Susam
Çörek otu
Siyah haşhaş

Yapılışı:

Margarin,yumurta beyazı,sıvı yağ,yoğurt,toz şeker,tuz,karbonat,kabartma tozu,sirke,bir yoğurma kabında karıştırılır.Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.Hamur 4'e bölünür bir parçası 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber konulur yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekiller verilir.Bir parçası da dere otu ve beyaz peynir ile yoğrulur şekiller verilir.Diğer parçalarda arzuya göre nane,pul biber yada sade olarak şekillendirilir.Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarından sürülür susam,çörek otu ve haşhaş ile süslenir.200 derecede ısıtılmış fırında üzerler kızarana kadar pişirilir.