17 Nisan 2013 Çarşamba

RULO TİRAMİSU




RULO TİRAMİSU


Malzemeler:

4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 fiske tuz

Kreması için:

3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya şekeri
200 gr labne peynir

Keki ıslamak için:

1 su bardağı sıcak süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)

Süslemek için:

1 yemek kaşığı kakao
Çikolata rendesi

Yapılışı:

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır beyazı 2 yemek kaşığı toz şeker ilavesi ile katılaşana kadar çırpılır.Yumurta sarıları da ayrı bir kapta kalan toz şeker ile çırpılır un ,nişasta ve tuz eklenir.Çırpılmış yumurta akları plastik bir spatula ile azar azar karışıma eklenir yumurta akını söndürmeden karıştırılır.Pişirme kağıdı serilir küçük tepsiye karışım dökülür 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz bir mutfak bezine pişirme kağıdından ayırmadan rulo yapılır soğumaya bırakılır.Krema için:Süt,un,şeker,yumurta sarısı ve vanilya bir kapta çırpılır devamlı karıştırılarak pişirilir.Kremanın üstü kapatılır soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyan kremaya labne peyniri eklenir kısa süre çırpılır.1 su bardağı sıcak süte şeker ve kahve konulur karıştırılır pişirme kağıdından ayrılan pandispanya kahve karışımı ile bolca ıslatılır.Krema pandispanyanın iç kısmına yayılır ve kremanın 3/1 üstüne sürmek için ayrılır.Tekrar rulo yapılır servis tabağına konulur ve ayırdığımız krema ile üstü kısmı kaplanır.3-4 saat buz dolabında bekletilir.Soğuyan tiramisunun üstüne bir çay süzgeci ile kakao serpilir ve rende çikolata ile süslenir.Afiyet olsun :)