20 Nisan 2013 Cumartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI MACARON





BEYAZ ÇİKOLATALI MACARON


Malzemeler:

3 yumurta akı
50 gr toz şeker
200 gr pudra şekeri
120 gr badem unu
Kırmızı jel gıda boyası
Bir fiske tuz

Ganaj için:

100 gr beyaz çikolata
50 gr krema

Yapılışı:

Yumurta akları çırpma kabına konulur bir fiske tuz ile mikserin yüksek devriyle yumurta akları katılaşana kadar çırpılır.Toz şeker ilave edilir bir süre daha çırpılır.Badem unu ve pudra şekeri bir elekten geçirilir birbirine karıştırılır ve irice olan toz bademler ayrılır.Yumurta aklarına badem ve pudra şekeri karışımı katılır ve plastik bir spatula ile alttan yukarı doğru katlama usülü karıştırılır.Karışım 3 ayrı kaseye bölüştürülür ve kırmızı gıda boyasından tonlama yapılarak birinci kaseye az ikinci kaseye biraz daha fazla ve üçüncü kaseye biraz daha fazla olarak gıda boyasından eklenir. İki fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve krema sıkma torbalarına karışımlar konulur.Macaronlar aralıklı olarak tepsilere sıkılır ve sıkma işlemi bittikten sonra tepsiler 4-5 kez masaya vurularak macaronların içindeki hava kabarcıklarınn çıkması sağlanır.30-40 dakika üst kısımların kuruması için beklenir ve 140 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Pişen macaronlar 5 dakika fırında kurumaları için bekletilir.(yani fırının ısısı kapalı olarak)Macaronlar soğumaya bırakılır.Ganaj için krema küçük bir kapta ısıtılır. Hafif kaynayınca ocaktan alınır ve kıyılmış beyaz çikolata ilave edilir karıştırılır.Ara sıra karıştırılır ve buz dolabına soğutulur.Krema sıkma pompasına ganaj konulur ve bir macaronun üstüne sıkılır ikinci macaronla kapatılır, bütün macaronlara aynı işlem yapılır.Afiyet olsun.