19 Nisan 2013 Cuma

ELMALI GÜL TART




ELMALI GÜL TART


Malzemeler:

Tart hamuru için:

200 gr un
1 yemek kaşığı yoz şeker
120 gr tereyağı oda ısısında beklemiş
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
Bir fiske tuz

İç malzemesi için:

3 adet sert cins elma(gala cinsi elma olabilir)
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın 3 yemek toz kaşığı şeker

Üst malzemesi:

4 adet sert cins elma (gala cinsi elma olabilir)
3 yemek kaşığı şeftali reçeli

Yapılışı:

Yumuşak tereyağı,yumurta sarısı,şeker,tuz ve su bir kapta içinde karıştırılır un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.Hamur yarım saat kadar buz dolabında dinlendirilir.İç malzemesi için 3 elma soyulur ve rendelenir.Toz şeker,yıkanmış kuru üzümleri,rendelenmiş elmaya ilave edilir yarım çay bardağı su ile pişirilir.Ateşten alınır tarçın eklenir soğumaya bırakılır.Tart hamuru un ve merdane yardımı ile açılır tart kalıbına yerleştirilir.Hazırlanan iç harç hamurun üst kısmına yayılır.Üstü için ayrılan elmalar soyulur ve 3 mm inceliğinde kesilir.Kesilen elma dilimleri bir yemek kaşığı limon suyu ile karıştırılır.Tart hamurunun kenarında başlayarak elma dilimleri orta kısma gelene kadar sırayla dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.Fırından çıkan tart soğumaya bırakılır.Soğumuş tarta yumurta fırçası ile şeftali reçeli  sürülür.(Elma dilimlerini tatlandırmak ve parlaklık sağlamak için)Tart, krem şanti ve dondurma ile servis edilebilir.Afiyet olsun:)