12 Nisan 2013 Cuma

ÇİLEKLİ EKLER PASTA




ÇİLEKLİ EKLER PASTA


Malzemeler:

Hamur malzemeleri:

125 ml süt
125 ml su
100 gr tereyağı
4 yumurta
200 gr un
Bir fiske tuz

Krema malzemeleri:

500 ml süt
100 gr şeker
2 adet yumurta sarısı
1 adet tam yumurta
40 gr pudra şekeri
30 gr un
1 paket vanilya şekeri

Süslemek için:

Çilek

Eklerin yapılışı:

Süt,su,tereyağı,tuz küçük bir tencerede kaynatılır.Kaynayan karışıma un eklenir kısık ateşte devamlı karıştırarak 5 dakika pişirilir.Pişmiş olan hamur çırpma kabına alınır soğumaya bırakılır.Soğuyan hamura bir yumurta kırılır mikserle çırpılır.Aynı şekilde diğer yumurtalarda hamura ilave edilir.Krema torbasına hazırlanan hamur doldurulur ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yuvarlak şekiller sıkılır.200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.Pişen hamurlar fırın kapatılıp bir süre daha fırında bırakılmalıdır tamamen kurutulmalı hemen çıkarılırsa sönebilirler.Soğuyunca ortadan kesilir.

Kremanın yapılışı:

Süt ve şeker bir tencerede karıştırılır ve ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Ayrı bir kapta yumurtalar,pudra şekeri ve un çırpılır kaynayan sütten çok az miktarda yumurtalara eklenir çırpmaya devam edilir.Bir kaç kez aynı işlem yapılır ve yumurtalar süte eklenir tekrar ocağa alınır karıştırılarak pişirilir.Kremaya vanilya şekeri eklenir soğumaya bırakılır.
Çilekler yıkanır ve ince ince doğranır.Hazırladığımız krema sıkma torbasına konulur ve ikiye kestiğimiz eklerlerin içine doldurulur çilekle süslenir kapakları kapatılır.Son olarak pudra şekeri serpilir servis edilir.Afiyet olsun:)