1 Nisan 2013 Pazartesi

MANTARLI KİŞ



MANTARLI KİŞ


Malzemeler:

250 gr un
125 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

Üst malzemesi için:

250 gr mantar
4 dal taze soğan
1 yumurta + 1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı labne
200 gr krema
100 gr kaşar peynir
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur ortası havuz şeklinde açılır margarin,yumurta sarısı,su,tuz ve kabartma tozu konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur oluşturulur.Hamur 30 dakika buz dolabında bekletilir.Mantar yıkanır doğranır taze soğanlar ince ince kıyılır.Kaşar peyniri rendelenir,Yumurtalar çırpılır ve labne peyniri ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Buz dolabında bekletilen hamur yağlanmış tart kalıbına yayılır.Kiş hamuru kalıbın kenarlarına 2 cm kadar yükseltilerek yayılır ve pişerken kabarmaması için çatalla hamur tabanına delikler açılır,Mantar ve taze soğanlar hamurun üzerine yayılır.Çırpılmış yumurta,labne karışımı da ilave edilir ve krema eşit olarak mantarların üzerine dökülür.Son olarak kaşar rendesi  eklenir 190 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.