16 Nisan 2013 Salı

ÇİKOLATALI TART




ÇİKOLATALI TART


Malzemeler:

Tart hamuru için:

120 gr yumuşak tereyağı
80 gr pudra şekeri
25 gr badem unu
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
300 gr un
Bir fiske tuz

Üstü için:

150 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
4 yemek kaşığı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir yoğurma tereyağı,pudra şekeri,yumurta ve vanilya onulur karıştırılır.Un,badem unu,tuz ve un eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur.Hamur streç filme sarılır 30 dakika buz dolabında dinlendirilir.Bir tart kalıbı tereyağı ile yağlanır hamurumuz merdane ile açılır ve tart kalıbına yerleştirilir.Hamurun kabarmasını önlemek için çatal ile delikler açılır.200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Tart hamuru fırında pişerken iç malzemesi yapılır.küçük bir tencerede krema ve tereyağı ısıtılır süt ve kıyılmış çikolata eklenir ateşten alınır çikolatanın tamamen erimesi gerekmektedir.Yumurtalar başka bir kapta çırpılır ve ılınan çikolatalara eklenir.Tart hamuru fırından çıkarılır bir süre soğuması için beklenir.Tart hamuru ılınınca çikolata karışımı tartın içine yayılır tekrar fırına verilir.200 derecede 15 dakika daha pişirilir ve soğuyunca servis edilir.