29 Nisan 2013 Pazartesi

TAVUKLU SALATA PASTASI




TAVUKLU SALATA PASTASI


Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
1 kutu bezelye konservesi
2 orta boy patates
1 büyük boy havuç
250 gr tuzlu bisküvi
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez

Üstü için:

5-6 kaşık mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
Maydanoz
Kapari

Yapılışı:

Tuzlu bisküvi buz dolabı poşeti içine konulur merdane ile ufalanır ve erimiş tereyağı eklenir.Karışım birbirine yedirilir  kelepçeli kek kalıbının altına bastırılarak yerleştirilir.Küp şeklinde doğranmış patates ve havuçlar haşlanır tavuk göğsü de haşlanır küçük küçük doğranır.Bir kapta bütün malzemeler bezelye dahil karıştırılır.Ayrı bir kapta karıştırılan mayonez ve yoğurt haşlanmış malzemelere karıştırılır.Hazırlanan harç kek kalıbındaki bisküvilerin üstüne konulur ve bastırılarak yerleştirilir.Hazırladığımız salata buzdolabında bir gece bekletilir.Soğuyan salata kalıptan servis tabağına alınır ve mayonez ile üstü ve kenarları sıvanır.2 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı ketçap ile karıştırılır ve salatanın üstü krema pompası ile şekiller sıkılır.Maydanoz yaprakları ve kapari ile süslenir servis edilir.