4 Nisan 2013 Perşembe

HAŞHAŞLI CHEESECAKE




HAŞHAŞLI CHEESECAKE


Malzemeler:

Tart hamuru için:

250 gr un
125 gr yumuşak margarin
60 gr toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

Haşhaşlı harç malzemeleri:

100 gr siyah haşhaş
50 gr toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı süt

Yoğurtlu harç malzemeleri:

125 gr yumuşak margarin
125 gr toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya aromalı hazır toz puding
500 gr süzme yoğurt

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına margarin,şeker,yumurta sarısı,tuz konulur ve elle çırpılır.Un ve kabartma tuzu ilavesi ile hamur tutulur. Üzeri bir streç folyo ile sarılır 30 dakika buz dolabında bekletilir.Haşhaşlı harç için,margarin,şeker ve süt küçük bir kap içinde ocakta ısıtılır.Haşhaştan 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır kalanı kabımıza ilave edilir biraz karıştırılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır.Yoğurtlu harç için,yumurtalar bir çırpma kabında şeker ile çırpılır.Margarin ilave edilir bir süre daha çırpıldıktan sonra vanilyalı puding tozu ilave edilir karıştırılır.Karışıma süzme yoğurtta ilave edilir harcımız hazırlanmış olur.26 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbına pişirme kağıdı yayılır ve kenarları margarin ile yağlanır hamur kalıba yayılır.Kenarları 4 cm yüksek olacak şekilde kalıba kaplanır.Haşhaşlı harç hamurun üzerine eşit şekilde yayılır.Yoğurtlu harçtan 3/1 ayrılır ve haşhaşın üzerine yayılır.Ben orta kısmına çok hızlı bir şekilde yoğurtlu harcı boşalttığım için haşhaşlar kenara doğru kaymış:)Yoğurtlu harcı kaşık kaşık yaymak gerekmektedir.Kalan yoğurtlu harca ayırdığımız haşhaş eklenir ve istenilen şekilde üzerine konulur.Fırın 175 derecede ısıtılır ve yaklaşık 1,5 saat pişirilir.Üzeri kızarınca fırın kapatılır 10 dakika kadar fırında bekletilir.Soğuyunca 1 gece buz dolabında bekletilir ve servis edilir.