11 Nisan 2013 Perşembe

PEYNİRLİ ÇÖREK




PEYNİRLİ ÇÖREK


Malzemeler:

1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
2 adet yumurta (1 tanesini sarısı üstlerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzemesi için:

Beyaz peynir
Maydanoz
Pul biber

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına maya bir miktar ılık süt ve şeker konulur karıştırılır 10 dakika mayalanması için beklenir.Kalan süt,sıvı yağ.tuz.yumurta ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.Ilık bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur iki parçaya bölünür.Bir parça hamur tezgah üzerinde dikdörtgen şekilde açılır.Beyaz peynir ufalanır kıyılmış maydanoz ve pul biber karıştırılıp açtığımız hamurun her tarafına dökülür.Hamur bir uçtan başlayarak rulo yapılır ve 1.5- 2 cm kalınlığında kesilir ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.