16 Nisan 2013 Salı

CINNAMON ROLL (TARÇINLI ÇÖREK)





CINNAMON ROLL (TARÇINLI ÇÖREK)


Malzemeler:

550 gr un
1 küçük paket kuru maya
50 gr toz şeker
250 ml ılık süt
2 yumurta
75 gr erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz

İçi için:

200 gr kahverengi şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Sos için:

100 gr labne peynir
50 gr yumuşak margarin(kase margarin)
150 gr pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un konulur ve ortası havuz şeklinde açılır.Kuru maya,ılık sütten bir miktar ve toz şeker konulur bir süre mayalanması için beklenir.Maya köpürünce yumurtalar,erimiş margarin, tuz ve kalan süt eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur.Hamur mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.Mayalanan hamur tezgah üzerine alınır ve merdane ile bir dikdörtgen açılır.Yumuşak margarin açtığımız hamurun her yerine gelecek şekilde sürülür.Kahverengi şeker, tarçın karıştırılır hamurumuzun her yerine serpilir ve bir uçtan başlayarak rulo şeklinde sarılır.3 cm kalınlığında 15 eşit parçaya kesilir ve bir tepsiye aralıklı olarak dik şekilde dizilir.Tepsi mayasının gelmesi için 15 dakika bekletilir 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.Sos için labne peyniri,yumuşak margarin,pudra şekeri ve vanilya bir kap içinde çırpılır fırından çıkan çöreklerin üzerine yayılır.Çörekler ılık olarak servis edilir.