7 Nisan 2013 Pazar

BOSTAN DOLMASI




BOSTAN DOLMASI


Malzemeler:

4 adet bostan patlıcanı (Küçük boy)
200 gr dana kıyması
1 tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı bezelye
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber,tuz

Üstü için:

1 adet domates
1 adet çarliston biber

Sos için:

1 tepeleme yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Patlıcanla yıkanır ortadan ikiye kesilir döndüre döndüre kızartılır.Ayrı bir tavaya sıvı yağ ekleyerek küp şeklinde doğranmış soğanlar sotelenir.Sarımsaklar küçük kıyılır kabımıza eklenir.Kıyma eklenir biraz kavrulur sonra tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve karışıma eklenir.Patatesler soyulup küçük küp şeklinde doğranır aynı şekilde havuçlar da doğranır.Domatesler rendelenir. Bütün malzemeler tavaya konulur bir miktar pişirilir.Karabiber ve tuz ile tatlandırılır. Kızarmış patlıcanların içi bir kaşık ile boşaltılır hazırladığımız harçtan doldurulur Hazırladığımız patlıcan dolmaları pişirme kabına dizilir.Dilim domates ve çarliston biberlerle süslenir.Salça yarım su bardağı su ile sulandırılır ve pişirme kabına dökülür.200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun:)