5 Nisan 2013 Cuma

KARİDESLİ KREP




KARİDESLİ KREP


Malzemeler:

250 gr donmuş karides
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates püresi
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir miktar muskat rendesi

Krep için:

150 gr un
2 yumurta
250 ml süt
Tuz

Krep yapılışı:

Yumurtalar çırpma kabına konulur ve mikser ile çırpılır.Süt,tuz ve un ilave edilir.Teflon bir tava ocak üzerine konulur 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır 1 kepçe karışımda tavaya dökülür arkalı önlü pişirilir.4 adet krep yapılır.

Karidesli harç yapımı:

Donmuş karidesler yarım saat önceden buzluktan çıkarılır.Soğan küp şeklinde doğranır ve zeytin yağında sotelenir.Küçük doğranmış sarımsaklar ilave edilir.Buzu çözülmüş karidesler soğanların üzerine eklenir ve bir miktar pişirilir.Domates püresi tuz ve baharatlar ilave edilir son olarak hardal konulur.Hazırladığımız kreplerin içine karidesli harçtan konulur ve bohça gibi sarılır.Hazırlanan krepler ısıya dayanıklı bir kaba dizilir üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür.200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirilir.