14 Nisan 2013 Pazar

SU BÖREĞİ




SU BÖREĞİ (YUFKALARI HAŞLAMADAN)


Malzemeler:


3,5 su bardağı un
4 yumurta
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
300 gr beyaz peynir

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur ve ortası havuz şeklinde açılır.Yumurta,tuz ve su ilave edilir pürüzsüz bir hamur tutulur.Hamur 10 parçaya ayrılır her hamur orta incelikte açılır.Tereyağı eritilir sıvıyağ ile karıştırılır.Yuvarlak bir tepsi yağlanır yufkalar tepsiye tek tek dizilir ve her yufkanın arasına 3 yemek kaşığı yağ karışımı dökülür.Yumurta fırçası ile yağ yufkanın her yerine sürülür.Beş yufka tepsiye dizilince beyaz peynir ufalanır ve yufkanın üzerine yayılır.Diğer beş yufkada tepsiye dizilir ve en son yufkadan sonra börek dilimlere kesilir.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.30 dakika sonra tepsi fırından çıkarılır ve 2 su bardağı sıcak su tepsinin her tarafına gelecek şekilde böreklerin üzerine dökülür.Tepsi fırının alt kısmına konulur tekrar 5-10 dakika kadar pişirilir.Ilınınca servis edilir.