19 Nisan 2013 Cuma

BAGET EKMEĞİ VE BİSTRO BAGET




BAGET EKMEĞİ


Malzemeler:

6 su bardağı un
2 paket kuru maya (küçük paket)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

 Yoğurma kabına un konulur ortası havuz şeklinde açılır bir su bardağı ılık su,2 yemek kaşığı toz şeker ve iki poşet kuru maya konulur karıştırılır.15 dakika mayanın aktif hale gelmesi beklenir ve tuz eklenir.Kalan su ile hamur oluşturulur.Bir saat kadar hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilir.Mayalanan hamurdan parçalar kopartılır ve tezgah üstü unlanır uzun olarak hamur yuvarlanır.Bütün hamurlara şekil verildikten sonra 15-20 dakika tepsi üstünde tekrar mayası için bekletilir.1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su ile çırpılır ve bagetlerin üst kısımlarına sürülür. Bıçak ucu ile bagetlerin üstlerine hafif çizikler yapılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)


BİSTRO BAGET






BİSTRO BAGET


Malzemeler:

5 adet 15 cm uzunluğunda kesilmiş baget ekmeği
2 adet kapya biberi
3 adet çarliston biberi
1 kutu krem peynir(sürülebilir eritilmiş krem peynir)
8-9 adet küçük boy mantar
Rendelenmiş kaşar peynir
4 diş sarımsak
Kekik

Yapılışı:

Pişirdiğimiz baget ekmekleri ortadan ikiye kesilir ve 2 tatlı kaşığı krem peynir üst kısımlarına sürülür.Sarımsaklar bir miktar tuz ile dövülür yarım çay kaşığı kadar sürdüğümüz krem peynirin üstüne yayılır.Kapya biberi ve çarliston biberleri küçük küp şeklinde doğranır.Mantarlar ince ince kesilir hafifi tuzlanır.Hazırladığımız bütün malzemeler ekmeklerin üst kısmına paylaştırılır.Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri konulur ve arzuya göre kekik serpilir.200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)