23 Nisan 2013 Salı

DONDURMALI PROFİTEROL




DONDURMALI PROFİTEROL


Malzemeler:

120 gr su
75 gr tereyağı
60 gr un
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Bir fiske tuz
Vanilyalı dondurma

Sos için:

100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Yarın çay bardağı fındık

Yapılışı:

Küçük bir tencereye su ve margarin konulur ve ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca şeker,tuz ve un eklenir devamlı karıştırılarak  4-5 dakika pişirilir.Hamur soğuması için bir çırpma kabına alınır ve ılınınca yumurtalar tek tek kırılır mikserle çırpılır.Krema torbasına hamur doldurulur ve pişirme kağıdı serili bir tepsiye 15 adet profiterol hamuru sıkılır.175 derecede ısıtılmış fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirilir.Profiteroller pişince fırın kapatılır ve hamurlar 5-6 dakika daha fırında kurumaları için bekletilir.Krema ve kıyılmış çikolata kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırılır ve ılınmaya bırakılır.Profiteroller soğuyunca ortadan kesilir ve alt kısmına 1 top vanilyalı dondurma konulur kapağı kapatılır.Her kup vaya kase için 3 adet profiterol hazırlanır ve servis edilecek kaba konulur.Ilınan çikolatalı sos profiterollerin üstüne dökülür ve iri dövülmüş fındık parçaları ile süslenir.Afiyet olsun:)