30 Mart 2013 Cumartesi

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK






TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK


Malzemeler:

500 gr un
50 gr toz şeker
50 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
200 ml ılık süt
1 yumurta
Yarım paket yaş maya (bir küçük paket mayanın yarısı)
Bir fiske tuz

İç malzemesi için:

50 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
6 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık süt,toz şeker ve maya konulu karıştırılır 15 dakika mayalanması için bekletilir.Un,tuz,tereyağı ve yumurta ilave edilir hamur oluşturulur.Mayalanması için yaklaşık 45 dakika üstü kapalı olarak bekletilir.Mayalanmış hamur tezgah üzerine konulur ve merdane ile bir dikdörtgen açılır.Yumuşak tereyağı ile yağlanır ve ikiye katlanır.Tekrar yağlanır iki taraftan ortaya doğru tekrar katlanır(resimde görüldüğü gibi)Hamur tekrar dikdörtgen açılır her tarafına tahin sürülür ve 4 yemek kaşığı toz şeker eşit olarak serpilir.Cevizler ince dövülür hamurun üzerine yayılır.Hamurumuz rulo yapılır üçgen eşit parçalara kesilir.Üçgen olarak kestiğimiz parçanın ince olan ucu yukarı doğru kaldırılır ve tahta bir kaşıkla sertçe bastırılır.Hazırlanan çörekler pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir ve 15 dakika tepsi mayası gelmesi için bekletilir.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)