28 Mart 2013 Perşembe

CİABATTA




SADE VE CEVİZLİ CİABATTA EKMEKLERİ


Malzemeler:

900 gr un
1 paket küçük yaş maya
500 ml ılık su
5 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı hamur kabını yağlamak için
Yarım su bardağı ceviz

Yapılışı:

Mayanın yarısı ve ılık suyun yarısı alınarak karıştırılır,15 dakika üstü kapalı olarak bekletilir.Yaklaşık 350 gr un karışıma eklenerek karıştırılır üzeri örtülür 30 dakika daha ön mayalama işlemi için bekletilir.Bu karışım 1 gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletilerek kullanılabilir. Kalan un yoğurma kabına alınır ortasına kalan maya ufalanır ve ılık süt eklenerek karıştırılır.Diğer malzemeler zeytinyağı,tuz ve su da konulur.Önceden hazırladığımız maya karışımı da eklenir pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğrulur. 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürülmüş yoğurma kabına hamur konulur 1 saat kadar mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde bekletilir.Mayalanan hamur 2 eşit parçaya ayrılır.Bir parçası uzunlamasına yuvarlanır eşit 4 parçaya kesilir hamurların üzerine hafifçe bastırılır.Emeklerimizin üst kısmı unlanır pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir. Üstleri kapalı olarak 15 dakika tepside bekletilir.220 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.İlk tepsi fırında iken yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz kalan hamura eklenerek yoğrulur.İlk hamura yaptığımız işlem bu hamura da yapılır aynı şekilde kesilir ve pişirilir.Afiyet olsun:)