3 Mart 2013 Pazar

PAÇANGA BÖREĞİ




PAÇANGA BÖREĞİ


Malzemeler:

2 adet hazır yufka
8 dilim pastırma
200 gr kaşar peyniri(dilimlenmiş)

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yada 2,5 su bardağı süt
tuz
karabiber

Kızartmak için:

Sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

İki yufka üst üste konulur ve dörde bölünür. Toplam sekiz paçaya bölmüş oluruz. Beşamel sos hazırlanır. Bir tencerede tereyağ eritilir, un katılır ve çırpma teli ile un kavrulmaya başlanır.Un kokusu kaybolunca süt katılır katılaşana kadar çırpılarak pişirilir.Katı bir kıvam olursa bir miktar süt katılabilir.Tuz ve karabiber eklenir ve beşamel sos hazırdır. Kestiğimiz yufkalardan bir tane alınır alt orta kısma pastırma konur üzerine kaşar peyniri ve iki kaşık beşamel sostan konulur ve sigara böreği sarar gibi sarılır. Yufkamızın uç kısmı biraz su ile yapıştırılır. Bütün yufkalara aynı işlem yapılır. Bir tavaya sıvıyağ eklenir ocağa konulur. Bir kapta yumurta çırpılır. Başka bir kaba galeta unu konulur. Böreklerimiz önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak orta ısılı ateşte kızartılır. Sıcak servis edilir