24 Mart 2013 Pazar

KOL BÖREĞİ





KOL BÖREĞİ


Malzemeler:

Hamur malzemeleri:

950 gr un
2 su bardağı su
1 su bardağı ay çiçek yağı
Tuz

Yufkalara katmerleme yapmak için:

200 gr tereyağı
Yarım su bardağı ay çiçek yağı

Harç malzemeleri:

600 gr dana kıyması
3 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı ay çiçekyağı
Tuz,karabiber

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur tuz, ay çiçek yağı ve su ilave edilir orta yumuşaklıkta bir hamur tutulur.Hamur on dakika kadar dinlendirilir ve 6 eşit parçaya bölünür.Tereyağı eritilir ay çiçek yağı ile karıştırılır.Hamurlar orta incelikte oklava ve un yardımı ile açılır ve aralarına yağ karışımından 2 yemek kaşığı kadar dökülür bir fırça ile yufkanın her tarafına gelecek şekilde yağlanır.Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi katmer yapılır katlarken her kata yağ karışımı sürülür.Yağ karışımından hamurların üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı kadar arttırmak gerekir.Bütün hamurlar açıldıktan sonra iç harcı hazırlanır ve soğan rendesi yarım çay bardağı ay çiçek yağı ile yavaş yavaş kavrulur.Kıyma ilave edilir kıymaların kavrulmasıyla tuz karabiber ile tatlandırılır.İlk açtığımız hamur tezgah üzerine alınır ve merdane ile bir dikdörtgen açılır.Hazırladığımız iç harcında her tarafa gelecek şekilde konulur ve rulo yapılır.Bütün hamurlar aynı şekilde iç harcı ile hazırlanır pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizilirler.Ayırdığımız yağ karışımı hamurların üzerine sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.