10 Mart 2013 Pazar

TON BALIKLI PATATESLİ BÖREK




TON BALIKLI PATATESLİ BÖREK


Malzemeler:

3 adet hazır yufka
2 adet orta boy haşlanmış patates
160 gr konserve ton balığı
1 adet orta boy kuru soğan
8 dal maydonoz
1 dolu yemek kaşığı kapari
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tuz

Yapılışı:

Haşlanmış patatesler ezilir.Balık konservesi süzülür, patatese katılır.Kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavrulur.Kavrulduktan sonra patates harcına ilave edilir.Ayrıca maydonozlar ince kıyılıp eklenir.Tuz ,baharatlar ve kaparilerde ilave edilerek patates harcı iyice karıştırılır.1 yufka tezgaha serilir.Önce ortadan kesilir.Yarım kesilen yufka 3 eşit parçaya bölünür.Bu şekilde diğer yarım yufkaya aynı işlem yapılır.Kalan iki yufkayada aynı şekilde kesilir ve bütün üçgen yufkalar üst üste konulur.İki dolu yemek kaşığı patatesli harçtan alınır, yufkanın alt kısmına koyulup sigara böreği sarılır gibi börek sarılır.Bütün yufkalar sarıldıktan sonra Bir tavaya koyduğumuz ayçiçek yağında kızartılır.Sıcak servis edilir.