3 Mart 2013 Pazar

KREMALI ELMALI PASTA






KREMALI*HAŞHAŞLI*ELMALI PASTA


Malzemeler:

100 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
60 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr un
2 yemek kaşığı haşhaş

Elmalı malzeme için:

2 büyük boy elma
400 ml elma suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilyalı pudding
Yarım tatlı kaşığı tarçın

Üstü için:

1 kutu krema 200 ml
1 poşet krem şanti
Damla çikolata

Yapılışı:

Tereyağı çırpma kabına konulur mikserle çırpılmaya başlanır yavaş yavaş toz şeker ilave edilir. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya,un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir bir, iki dakika daha karıştırılır çırpma işlemine son verilir. Karışıma iki yemek kaşığı haşhaş eklenir karıştırılır.Pişirme kağıdı serilmiş yağlanmış 26 cm çapında kelepçeli kalıba kek karışımı konulur önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Elmalar yıkanır ,soyulur küp şeklinde doğranır iki yemek kaşığı şeker konulur suyunu çekene kadar pişirilir ılınınca tarçın eklenir.Ayrı bir kapta elma suyuna bir paket vanilyalı puding konularak pişirilir.Hazırladığımız elmalı karışım ile elmalı puding karıştırılır.Soğuyan kekimiz servis tabağına oturtulur kenarına ayarlı pasta kelepçesi konulur.Üzerine elmalı puding dökülür üç,dört saat soğumaya bırakılır.Krema bir poşet krem şanti ilavesi ile çırpılır soğumuş pastamızın üzerine dökülür ve yayılır. Bir kaç saat daha buzdolabında bekletilir.Kelepçeden ayrılan pastamıza damla çikolata ile süsleme yapılır.Afiyet olsun:)