9 Mart 2013 Cumartesi

LOR TATLISI




LOR TATLISI


Malzemeler:

250 gr tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr un

Şerbet için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

2 yumurta, toz şeker ile çırpılır.Tereyağı ilave edilir.Krem halini alınca, lor peyniri, vanilya şekeri ve irmik ilave edilir.Kabartma tozu una eklenir, yoğurma kabına elenir.Karışım pürüzsüz bir hal alana kadar yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve bir tepsiye dizilir.180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Küçük bir tencereye su, şeker ve limon suyu konulur.15 dk. kadar kaynatılır.Ilık şerbet fırından çıkardığımız sıcak kurabiyelerimizin üzerine dökülür.Kurabiyeleri arada çevirerek üst kısımlarının şerbeti emmesi sağlanır.Kurabiyeler şerbeti iyice emdikten sonra üzeri hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.