8 Mart 2013 Cuma

PARİS GÜZELİ




PARİS GÜZELİ


Malzemeler:

250 gr margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 adet yumurta ( 1 yumurtanın beyazı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker + 1 çay bardağı toz şeker (üzeri için)
4 su bardağı un
1 dolu çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Margarin, yumurtalar ve toz şeker yoğurma kabında karıştırılır.1 çay kaşığı karbonat,un elenerek ilave edilir ve yoğurulur.Hamurdan parçalar koparılır.(Bu ölçüden 22 adet kurabiye oluyor.)Yuvarlanarak,pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir.Bütün kurabiyeleri yuvarladıktan sonra, bir kurabiye alınır alt kısmından tutularak önce yumurtaya akına sonra toz şekere bandırılır.Bütün kurabiyelere bu işlem yapıldıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. arası pişirilir.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun :)