22 Mart 2013 Cuma

GÜLEN YÜZ COOKİE





GÜLEN YÜZ COOKİE


Malzemeler:

200 gr margarin yada tereyağı oda sıcaklığında bekletilmiş
Yarım su bardağı toz şeker
2 +3/4 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
1 dolu tatlı kaşığı kakao
1 fiske tuz

Yapılışı:

Tereyağı,şeker,vanilya,tuz ve un yoğurma kabına konulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamurun üçte birine kakao konulur tekrar yoğrulur.Her iki hamurda streç filmle sarılır ve buzdolabında 30 dakika bekletilir.Dolaptan çıkarılan hamurlardan beyaz olanı 1 cm kalınlığında 15 cm eninde uzunlamasına açılır.Kakaolu hamurda 1 cm kalınlığında 5 cm eninde açılır ve beyaz hamurun kenarına konulur.Kakaolu hamur gibi bir hamurda beyaz hamurdan açılır ve kakaolu hamurun üzerine konulur.Kakaolu hamurdan iki tane eşit rulo yapılır bir tanede beyazdan yapılır beyaz hamur kakaolu hamurların arasına konulur resimde görüldüğü gibi.Son olarak bir tanede beyaz hamurdan yapılır ve kenara konulur.Uç kısımdan başlayarak hamur sıkıca sarılarak bir rulo oluşturulur ve tezgah üzerinde yuvarlanır hamurların birbirlerine kaynaşması için.Tekrar streç filmle sarılır derin dondurucuda kolay kesilmesi için 30 dakika dondurulur.30 dakika sonra 1 cm kalınlığında kesilir ve 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.