5 Mart 2013 Salı

KEDİ PATİSİ





KEDİ PATİSİ


Malzemeler:

150 gr un
150 gr mısır nişastası
70 gr pudra şekeri
110 gr tereyağ oda sıcaklığında beklemiş
1 yumurta
1 paket vanilya
Arasına sürmek çilek marmelatı
Bitter çikolata 100 gr

Yapılışı:

Çırpma kabına yumurta ve pudra şekeri konulur,mikserle çırpılır. Tereyağı ilavesi ile krem kıvamına gelene kadar çırpılır. Un, mısır nişastası ve vanilya eklenir pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar yoğurulur. Hamurun üzeri streç filmle kapatılır 15 dakika bekletilir. Dinlenen hamur dan küçük küçük parçalar koparılır, yuvarlanır, hafifçe bastırılır. Bir çatalla kurabiye hamuruna bastırılarak şekil verilir tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika arası pişirilir. Kurabiyelerin beyaz kalmasına özen gösterilir.Fırında çıkan, soğuyan kurabiyelerin arasına çilek marmelatı sürülür iki tanesi bir birine yapıştırılır. Çikolatalar kıyılır bir kaseye konulur. Su dolu kaynayan bir kabın içine oturtulur, yani benmari usulü eritilir. Kurabiyelerimizin çatal izi olmayan kısımlarına erimiş çikolata bandırılır. Çikolata donunca servis edilir.Afiyet olsun :)