24 Mart 2013 Pazar

STEAK DİANE




STEAK DİANE


Malzemeler:

8 dilim dana bonfile
400 gr kültür mantarı
100 ml krema
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı hardal
1 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Tereyağı ve ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bonfile dilimlerinin iki tarafına tuz ve karabiber sürülür. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı bir tavada kızdırılır etler harlı ateşte her bir yanı 3 er dakika kızartılır.Fırın önceden 200 dereceye ayarlanır etler kızardıktan sonra bir tepsi içinde fırına konulur.15 dakika fırında pişirilir.Etleri kızarttığımız tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ay şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur.Mantarlar dilimlenir kavrulmuş soğana eklenir.Bir miktar pişen mantarlara hardal ve sarımsak rendesi eklenir. Daha sonra krema konulur.Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Fırından çıkarttığımız etlerin üzerine mantar karışımı konulur tekrar fırına sürülür.10 dakika kadar pişirilir.Garnitür olarak haşlanmış patates ile servis edilir

Patates garnitürün hazırlanışı:

4 orta boy patates haşlanır ve arzuya göre kesilir.Tuzlandıktan sonra tavada kızdırılmış yarım çay bardağı ayçiçek yağında kızartılır.Kızartma esnasında karabiber ve sarımsak rendesi eklenir.Servis edilirken ince kıyılmış maydanoz ile süslenir.