21 Mart 2013 Perşembe

ÇİLEKLİ TART




ÇİLEKLİ TART


Malzemeler:

Kek malzemesi için:

150 gr un
100 gr şeker
100 gr margarin veya tereyağı oda sıcaklığında bekletilmiş
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Tereyağı, toz şeker ve vanilya mikser ile çırpılır.Yumurtalar tek tek karışıma eklenir, 5 dakika kadar çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu çırpma kabına elenir ve karıştırılır. Yağlanmış  tart kalıbına kek karışımı dökülür. 175 derce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Pişirme işlemi bitikten sonra kalıptan çıkarılır soğumaya bırakılır.

Dolgu malzemesi:

1,5 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Küçük bir tencereye tereyağı hariç bütün malzemeler konulur ve çırpma teli ile çırpılır. Bütün malzemeler karışınca ateşe konulur ve pişirilir. Bir kaç dakika soğuduktan sonra tereyağı ilave edilir. Devamlı suretle karıştırılarak soğutulur. Önceden pişirdiğimiz tart tabanına eşit şekilde yayılır.

Üst malzemesi için:

400 gr çilek
1 paket tart jölesi

Yapılışı:

Çilekler, yıkanır, süzülür ortadan kesilir ve dolgu malzemesi üzerine dizilir. Tart jölesi iki çay bardağı su ile
pişirilir, iki dakika soğutulan karışım çileklerin üzerine gezdirilir. Bir kaç saat kadar soğuttuğumuz tart krem şanti ile servis edilir.Afiyet olsun:)