30 Mart 2013 Cumartesi

FAVA




FAVA


Malzemeler:

500 gr kuru bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Süslemek  için
Dere otu
1 limonun suyu
Zeytinyağı

Yapılışı:

Kuru baklalar 5 saat suda bekletilir.Kuru soğan küp şeklinde doğranır ve zeytin yağında sotelenir.Favanın pişirilmesi düdüklü tencerede daha kolay olduğu için ben düdüklü tenceresi kullandım ama açık tencerede de pişirilir o zaman favaya katılacak su oranı daha fazla olmalıdır.Tencereye soğanlardan sonra baklalar,toz şeker ilave edilir yaklaşık 5 su bardağı su konulur 20-25 dakika pişirilir.Pişen baklalara tuz eklenir ve el blenderiyle pürüzsüz bir hal alana kadar çekilir.Koyu bir muhallebi kıvamında olmalıdır.Donması için derin bir servis tabağına dökülür soğuyunca katı bir hal alacaktır.Soğuyan fava dilimlere kesilir üzerine limon suyu, zeytinyağı dökülür dere otu ile süslenir ve servis edilir.Afiyet olsun:)