22 Mart 2013 Cuma

PİRİNÇLİ TON BALIKLI SALATA




PİRİNÇLİ TON BALIKLI SALATA


Malzemeler:

1 kutu ton balık konservesi
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
1 kapya biberi
2 yeşil biber
Küp şeklinde doğranmış köy peynir
Siyah zeytin dilimleri
2 yemek kaşığı kapari
4 dal maydonoz

Sos için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
tuz ve karabiber

Yapılışı:

Ton balık konservesinin yağı boşaltılır ve bir salata kasesine konulur.Sırasıyla pirinç,küçük doğranmış biberler,kapari,peynir ve zeytin parçaları ilave edilir.Maydonozlar kıyılır salata kasesine konulur karıştırılır.Sos için zeytinyağı,hardal,limon suyu,mayonez ve tuz,karabiber bir kasede çırpılır salataya ilave edilir.Bütün malzeme tekrar karıştırılır ve servis edilir.