22 Mart 2013 Cuma

ZEBRA CHEESECAKE






ZEBRA CHEESECAKE


Malzemeler:

Hamur malzemeleri için:

100 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş
200 gr toz şeker
250 gr un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Dolgu malzemesi için:

800 gr süzme yoğurt
150 ml süt
1 paket vanilya aromalı toz puding
200 gr toz şeker
2 yumurta
50 gr buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı tereyağ ile yağlanır.Bir yoğurma kabına toz şeker ve yumurta konulur karıştırılır.Yumuşak tereyağı,un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur tutulur.Hamur streç filme sarılır 1 saat kadar buz dolabında bekletilir.Bu arada dolgu malzemesi hazırlanır.Yumurtalar ve şeker çırpma kabında köpürene kadar çırpılır.Süt,süzme yoğurt,toz puding ve nişasta eklenir.Mikserin düşük ayarında bir miktar daha çırpılır çok fazla çırpılmamalıdır.Dolgu maddesinin yarısı ayrı bir kaba alınır kalan karışıma kakao eklenir karıştırılır.Buz dolabında bekletilen hamur yağladığımız kek kalıbına eşit şekilde yayılır.Hamur kalıbın yan kısımlarına mümkün olduğu kadar yüksek yayılmalıdır ve bir çatalla tabanına kabarmaması için delikler açılır.Her iki dolgu maddesinden sıra ile 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı sade olmak üzere kalıbın ortasından başlayarak kaşık kaşık karışımlar konulur. Fırın 180 derecede ısıtılır ve yaklaşık 1 saat pişirilir.5 yada 6 saat buz dolabında soğutulur servis edilir.Afiyet olsun:)