20 Mart 2013 Çarşamba

DOMATESLİ PUF BÖREĞİ





DOMATESLİ PUF BÖREĞİ


Malzemeler:

250 ml ılık süt
Yarım paket yaş maya (bir küçük paket mayanın yarısı)
50 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
500 gr un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

İç malzemesi için:

2 adet orta boy domates
Beyaz peynir
Maydonoz

Kızartmak için: 

Sıvı yağ

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık süt ve şeker konulur.Maya ılık sütün içine ufalanır karıştırılır üzeri örtülür 15 dakika mayalanması için bekletilir.15 dakika sonra un,yumurta.margarin ve tuz eklenir pürüzsüz bir hamur yoğrulur.30 dakika kadar mayalanması için hamur ılık bir ortamda bekletilir.Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır ve merdane ile 2 hamurda açılır.Domatesler 1 cm kalınlığında kesilir.Maydonoz ince kıyılır ve ufalanmış beyaz peynirle karıştırılır.Açtığımız hamurun üzerine domatesler yerleştirilir ve domateslerin üzerine peynir maydonoz karışımı konulur.Açtığımız diğer hamur domateslerin üzerine konulur ve
büyükçe bir bardakla kesilir.Kenarlardan çıkan hamurlarda aynı şekilde açılır ve kesilir.Sıvı yağ derin bir kapta ısıtılır ve hamurlar iki taraflı olarak kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.