12 Mart 2013 Salı

MİLFÖYLÜ AYVA TATLISI





MİLFÖYLÜ AYVA TATLISI


Malzemeler:

4 adet orta boy ayva
2 adet orta boy elma
Yarım su bardağı ceviz
1,5 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
8 adet milföy hamuru (kare şeklinde)
6-7 adet karanfil

Süslemek için:

Kaymak

Yapılışı:

Ayvalar yıkanır, soyulur ve ikiye bölünür.Orta kısımdaki çekirdekleri tatlı kaşığıyla oyularak çıkartılır.Ayvalar tencereye dizilir.1,5 su bardağı toz şeker,karanfiller,ayva çekirdekleri ve yarım su bardağı su ilave edilerek pişirilir.Elmalar soyulur,rendelenir.3 yemek kaşığı toz şeker ile  suyunu çekene kadar pişirilir.Soğuyunca iri dövülmüş ceviz parçaları ilave edilir.Pişen ayvalar bir fırın kabına dizilir.Oyduğumuz çekirdek yataklarına elmalı harçtan doldurulur tenceredeki kalan sos fırın kabının dibine dökülür 190 derece fırında 20 dk. kadar fırınlanır.Milföy hamurları merdane ile açılır.Yuvarlak kesilir,tart kalıplarına oturtulur 180 derecede pişirilir.Arada bir tatlı kaşığıyla orta kısmı bastırılıp fazla kabarması önlenir.Bir servis tabağına önce milföy taban konulur ayva oturtulur  bir yemek kaşığı tatlının sosundan ayvanın üzerine gezdirilir ve kaymak ile servis edilir.Afiyet olsun :)