5 Mart 2013 Salı

NOHUTLU MANTI ÇORBASI





NOHUTLU MANTI ÇORBASI


Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

Mantı malzemesi için:

1 küçük boy yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Mantının iç malzemesi için:

100 gr kıyma
1 adet küçük soğan
Karabiber
Tuz

Meyane için:

2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur, ortası havuz şeklinde açılır. İçine yumurta tuz konulur biraz karıştırdıktan sonra su ilavesi ile orta sertlikte bir hamur tutulur. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirildikten sonra oklava ile orta kalınlıkta bir yufka açılır. Küçük kareler kesilir ve önceden hazırladığımız kıyma, soğan rendesi tuz ve karabiber karışımından karelere ufak parçalar konulur bohça şeklinde kapatılır. Bütün karelere aynı işlemi uyguladıktan sonra unlanmış tepsiye dizilir. Bir tencereye 2 litre su konulur ve kaynatılır. Mantılarımız kaynayan suya atılır 15 dakika kadar  haşlanır ve  nohutlar ilave edilir. Büyük bir kase içerisine yoğurt, un ve yumurta kırılır  çırpma teli ile çırpılır. Meyanemiz kaynayan mantıların üzerine süzgeçten geçirerek dökülür devamlı karıştırarak unun pişmesi sağlanır. 5 dakika daha pişirdikten sonra tuz ilave edilir. 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 2 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı nane tereyağında kavrulur. Çorbamızın üzerine gezdirilir, servis edilir.