1 Mart 2013 Cuma

KÖSTEBEK PASTA






KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:

6 adet yumurta
140 gr tereyağı yada margarin (oda ısında bekletilmiş)
150 gr toz şeker
1 paket vanilya
100 gr un
1 paket kabartma tozu
100 gr bitter çikolata ( küçük parçalara kıyılmış)

İç dolgusu için:

1 adet muz
100 gr böğürtlen yada herhangi bir meyve marmelatı
200 ml krema
Yarım limonun suyu
1 dolu yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Yumurtalar sarılarından ayrılır ve akları bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar köpürtülür.Tereyağı çırpılır şeker ve vanilya ilave edilerek bir süre daha çırpılır.Yumurta sarıları tek tek tereyağına konularak çırpma işlemine devam edilir.Un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir.Çikolata küçük parçalara kıyılır kek hamuruna konulur.Son olarak yumurta akları ilave edilir spatula ile karıştırılır.26 cm çapındaki yağlanmış kalıba hamurumuz dökülür.180 derece ısıtılmış fırında  yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.Soğuyan kek kenarından içe doğru 2 cm bırakılarak bir yuvarlak kesilir.Sadece kekin üst kabuğunu kesmek yeterlidir(resimde görüldüğü gibi).Bir kaşık yardımı ile kestiğimiz yerlerden oyularak içi boşaltılır bir kaba konulur.Kek parçaları ufalanır.Muzlar dilimlenir,üzerine limon suyu gezdirilir kararması önlenir.Bir süre sonra dilimlenen muzlar kekin tabanına dizilir.Marmelat muzların üstüne yayılır.Krema 3-4 dk. mikserle çırpılır.Koyu bir kıvam alınca kekin içinden çıkan kırıntılardan 1/3' i kremanın içine konur.Hazırlanan krema muzların üzerine kenarlara yayılır.Kekin ortası hafif yükseklik verilmelidir köstebek yuvası gibi.Kalan kek kırıntıları kremanın üzerine yayılır hafif yapıştırılır.Kakao çay süzgeci ile kırıntıların üzerine eşit şekilde elenir.Buz dolabında bir gece soğutur.Afiyet olsun:)