28 Şubat 2013 Perşembe

COLESLAW




COLESLAW


Malzemeler:

500 gr beyaz lahana
1 adet kapya biber
2 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 dal taze soğan

Sosu için:

250 gr mayonez
50 gr süzme yoğurt
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Soğan, lahana ve havuç robottan geçirilir.Kapya biberi ve taze soğan ince ince kıyılır.Hepsi bir kaba konur.Küçük bir kapta mayonez, yoğurt , limon suyu , karabiber ve şeker çırpılır.Çırpıldıktan sonra salata malzemelerinin üzerine dökülür ve karıştırılır.Hemen servis edilecekse tuz ilave edilir.Servisten önce tuz eklenirse, lahana su bıraktığı için servis anında tuzlanması tavsiye edilir.