12 Şubat 2013 Salı

ANANASLI MERENG PASTA






ANANASLI MERENG PASTA


Malzemeler:

Kek için:

4 yumurta sarısı
200 gr un
1 yumurta
125 gr toz şeker
125 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Mereng için:

4 yumurta akı (soğuk olacak)
200 gr şeker
1 paket vanilya

Krema için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Meyveli bölüm için:

1 adet ananas
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet vanilyalı puding

Yapılışı:

 Ananas dilimleri 7-8 parçaya kesilir 5 kaşık şeker ve 1 su bardağı su ile hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kek için yumurta sarıları ve bir bütün yumurta şeker ile çırpılır.Margarin, süt, vanilya eklenir, bir miktar daha çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenerek  karıştırılır.Kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serilir ve kalıbın kenarları katı yağ ile yağlanır.Kek karışımı kalıba dökülür.170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.Kek kalıbının kenar kelepçesi çıkarılır,kekin alt kısmı kalıptan çıkarılmadan ikiye kesilir yani alt kısmı kek kalıbında kalır, tekrardan kelepçe kapatılır.Kekin üst kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir.Soğutulmuş yumurta akları 1 fiske tuz ile kar haline gelecek şekilde çırpılır 200 gr şeker aralıklarla dökerek çırpılırken 1 paket vanilya şekeri de ilave edilir.Kelepçeli kalıpta bıraktığımız kekin üzerine hazırlanan mereng istenilen şekilde konulur  krema pompasıylada şekille verilebilir.180 derece ısıtılmış fırına konulur ve 30 dk pişirilir. Ananaslar süzülür gerekirse ananasın suyuna su ilave edilerek 500 ml sıvı elde edilir.1 paket vanilyalı puding bu sıvıya ile pişirilir.Ananas parçaları ilave edilir ve servis tabağına ters çevirip koyduğumuz kekimizin üst kısmına yayılır.Krema; süt ,un , yumurta sarısı , şeker ve vanilya iyice çırpılır ve bir tencerede orta ısılı bir ateşte pişirilir.Piştikten sonra erimiş margarin eklenir.Fırından çıkan merengli kekten kelepçe alınır, tekrar pasta tabağındaki keke takılır ve krema meyveli pudingin üstüne dökülür.Merengli kek dilimlere kesilerek kremanın üstüne yerleştirilir.En az 5 saat bekletildikten sonra kelepçe çıkartılarak servis edilir.Afiyet olsun:)