16 Şubat 2013 Cumartesi

PARTİ EKMEKLERİ






PARTİ EKMEKLERİ


Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya (küçük küp paketin yarısı)
Yarım tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

İç malzemesi için:

100 gr beyaz peynir
100 gr lor peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet büyük boy kapya biber
6-7 dilim dana jambon


Yapılışı:

Bir kap içerisine ılık süt, maya, şeker konulur ve karıştırılır, 10-15 dk mayalanması için bekletilir.Daha sonra tuz ve zeytin yağı ilave edilir.Yumuşak bir kıvamda hamur tutulur.Üzeri örtülür, mayalanması için 20-25 dk bekletilir.Mayalandıktan sonra hamur 2 parçaya ayrılır.Bir parçası alınır, tezgah üzerinde merdane ile kare bir şekilde verilerek hamur açılır.İç malzemelerimiz ezilmiş beyaz peynir, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, küp şeklinde doğranmış kapya biberleri ve doğranmış jambonlar bir kapta karıştırılır. İç malzememizin yarısını açmış olduğumuz hamurun üzerine eşit şekilde yayılır.Daha sonra hamur rulo haline getirilir.Bir keskin bıçak ile eşit şekilde kesilir fakat uç kısımlarının kesilmemesi gerekir.Rulo hamurumuz bütün kalmalıdır.Fırın kağıdının üzerine konur.Kestiğimiz yuvarlaktan biri ters yöne doğru yatırılır.Uç kısımlarının kesilmemesi sunum esnasında koparılarak alınması içindir.Diğer hamura da aynı işlem yapılır.Bir çay tabağına süt konur, hamurun üzerine yumurta fırçasıyla süt sürülür.15 dk el mayası gelmesi için bekletilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir, servis edilir.