27 Şubat 2013 Çarşamba

TOSCANA KÖFTELİ FETTUCİNİ






TOSCANA KÖFTELİ FETTUCİNİ


Malzemeler:


Fettucini makarna için:

3 adet yumurta
400 gr un
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım su bardağından az su
Tuz

Toscana köfte için:

400 gr dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
150 gr galeta unu
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Tatlı toz kırmızı biber

Sos için:

1 adet küçük boy doğranmış konserve domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet küçük kutu krema
2 diş sarımsak
Kuru fesleğen (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Un bir kaba konur, ortası bir havuz gibi açılır.Yumurta, tuz, zeytin yağı konulur.Ortası elle çırpılır.Yavaş yavaş su ilave edilerek katı bir hamur oluşturulur.5-6 dakika yoğrulur.Pürüzsüz bir hamur olması gerekir.Hamurun üzeri bir bez ile örtülüp 15-20 dk. kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur tezgaha konur oklava ile açılır.3 mm kalınlığında bir daire oluşturulur . Bir bez üzerinde 15 dk. kadar kurutulmaya bırakılır.Hafif kuruyan yufka biraz unlanır.Bir uçtan başlayarak sıkı olmayacak şekilde bir rulo yapılarak ortada bırakılır.Diğer taraftanda aynı işlem yapılıp, iki rulo ortada birleştirilir.Yaklaşık 6mm'lik şeritler oluşturmak üzere yufkanın ucundan kesilmeye başlanır.Şeritle kesildikçe unlanıp bir miktar daha kuruması için bir bezin üzerine konulur.Bütün hamur kesildikten sonra makarna haşlamaya hazır hale gelir.Büyük bir tencereye 5 litre su konur, 2 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir.Kaynayınca 2 tatlı kaşığı tuz atılır.Kaynayan suya hamurlar konulur.6-7 dk. içerisinde pişer.Süzülür, 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir.Makarnaya ilave edilip karıştırılır fettucini hazırlanmış olur.Bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta , sarımsak ve baharatlar konur, iyice yoğrulur.Yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde top şeklinde köfteler elde edilir.Bir tavaya 1,5 yemek kaşığı sıvıyağı eklenir, köfteler 2 dk. kadar kızartılır.Doğranmış domatesler köfteleri kızarttığımız tavaya konur.(tavadaki kızarttığımız yağ dökülmeyecek.)Salça ve 1 su bardağı su eklenip kısık ateşte 2 dk. kadar pişirilir.Krema , rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar eklenerek 1-2 dk. daha tekrardan pişirilir.Köfteler bir borcama aralıklarla konur.Pişen sos üzerine dökülür.180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk. kadar pişirilir.Piştikten sonra fettucini ile servis edilir.