9 Şubat 2013 Cumartesi

GULAŞ




GULAŞ


Malzemeler:

500 gr küp doğranmış bonfile
2 adet kapya biberi
2 orta boy domates
1 adet soğan
4-5 adet doğranmış mantar
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Küp doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Et ilave edilir.Etler kavrulduktan sonra jülyen doğranmış kapya biberleri eklenir, karıştırılır.Domatesler koyulur ve hafif yumuşayıncaya kadar kavrulur.Mantar, sarımsak, salça ve baharatlar ilave edilir, karıştırılır.1 su bardağı su ile düdüklü tencerede pişirilir. Pişirme süresi 20-25 dakikadır.Düdüklü tencere kullanılmassa pişirme süresi 35-40 dakikadır.Afiyet olsun:)