18 Şubat 2013 Pazartesi

MANTI






MANTI


Malzemeler:

1 su bardağı su
3-3,5 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz

İçi için:

200 gr dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Yumurta, su , un ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur.Orta sertlikte bir hamur olmalıdır.15-20 dk üzeri örtülerek dinlendirilir.Dinlenen hamur iki parçaya bölünür ve bir tanesi oklava yardımı ile fazla ince olmayan büyük bir daire şeklinde açılır.Küçük karelere kesilir.Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kapatılır.İkinci hamura da aynı işlem yapılır.Bol tuzlu suda haşlanır.Süzüldükten sonra sarımsaklı yoğurt ilave edilir.3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça orta ateşte kızartılır haşlanmış olan mantıların üzerine dökülür.Arzuya göre nane ve pul biber serpilip servis edilir.